Co je recyklace, renovace a revitalizace oděvů

13.08.2016 17:19

RECYKLACE, RENOVACE a REVITALIZACE ODĚVŮ. A co to vlastně je? Co pro Vás v tom případě můžu udělat?

 

Ëterem létají už nějaký čas tři zajímavé a velmi odborně znějící pojmy: recyklace oděvů, rekonstrukce oděvů a revitalizace oděvů. Všechny tři služby Vám mohu nabídnout a co si pod tím představit? Pojďme se na to společně teď podívat:

 

 

RECYKLACE ODĚVŮ

Ne, nebojte se, opravdu Vaše oblečení nerozemelu na prach, ze kterého pak začnu vytvářet nějakou tu novou hmotu.

 Recyklovat oděv znamená využít jeho určité části a nebo materiál, ze kterého je vyroben k vytvoření něčeho úplně nového – nového oděvního modelu nebo  třeba doplňku.

Příklady recyklace oděvu na fotografiích:

  1. Nákrčník pro motorkáře na fotografiích č. 1 a 2 – v tomto případě pro motorkářku vznikl z fosforově žlutého kulíšku z teplého materiálu - termoveluru a odstřižků černé směsové tričkoviny větší gramáže

  2. Naprosto originální kalhoty na fotografii 3 – tak to je možné vytvořit, když spojíte rifle a manšetráky do jednoho nového a naprosto originálního kusu.


 

Základem pro recyklaci oděvů je, aby materiál byl stále v dobré kvalitě a také dobře vypadal. Pak je možné jej přetvořit v cokoliv dalšího a originálního. Nápaditost a originalita je v mém případě na prvním místě - ve spojení se stále kvalitním materiálem.

 

 

REKONSTRUKCE ODĚVŮ

Rekonsrukce oděvu je vlastně přemodelování oděvu a úprava jeho tvaru. Žádné přídavky jiných materiálů – prostě se překonstruuje a zrekonstruuje čili přemodeluje oděv. Co to znamená?

Že třeba volné rovné sako prostě propasujeme a natvarujeme na přiléhající. Že třeba zkrátíme ramena a přidáme záševky. Zhubl nebo zhubla jste? Pak prostě Váš milovaný kousek oděvu přizpůsobíme Vaší nové postavě – zrekonstruujeme ho.

 

 

REVITALIZACE ODĚVŮ

Revitalizovat znamená oživit.

Jak? Stabilně a nebo mobilně.

Stabilně: Třeba malbou čili pomalujeme ho, našijeme kanýry, třásně a jiné oživující prvky. Fotografie 1 a 2 ukazují malbu a použití našitých třásní zároveň.

Fotografie 3 – ukazuje výraznou malbu.

 

Mobilně: Vytvoříme odnímatelné šperky,sedla, pásy a jiné doplňky . Takže jeden kousek oděvu bude obměnitelný.

 

 

 

CO OD RECYKLACE, REKONSTRUKCE A REVITALIZACE OČEKÁVAT NEMŮŽETE?

 

  1. Určitě se do těchto věcí nepouštějte sami ani se mnou jenom proto, že by to mělo hlavně ušetřit vaši vlastní peněženku, abyste si nemuseli kupovat nové věci.

  2. Určitě se do těchto akcí nepouštějte a nebudu se s vámi pouštět do nich ani já, pokud materiál, ze kterého je původní oděv zhotoven, bude jevit známky vážného opotřebení, zašlosti a bude hrozit riziko, že se během chvíle stejně rozpadne. Z toho by neměl radost ani jeden z nás a šlo by o zbytečnou práci, mrhání časem, silami i vašimi penězi. V takovém případě je lepší oděv vyhodit a nebo donosit na doma či při práci a vyřešit jeho životnost jen nezbytnými opravami či úpravami pro „dosloužení“. I v tom Vám mohu poradit a pomoci.

 

CO OD RECYKLACE, REKONSTRUKCE A REVITALIZACE ODĚVU OČEKÁVAT?

Oživení, originalitu, změnu a radost doprovázenou kvalitou materiálu i práce.

 

Ceny u těchto typů služeb stanovíme dohodou - jedná se o originální modelářskou, návrhářskou a výtvarnou činnost na individuální zakázku a jenom pro vás..