Vaše nejčastější otázky a moje odpovědi

21.09.2015 18:55

Vaše nejčastější praktické otázky

 

  1. Čím na trička maluji?

    Speciálními barvami na textil. Používám značky Pebeo, Textil Art a Color Art. Na trhu je jich k dispozici víc, takže kdo ví, co postupem času ještě všechno vyzkouším.

  2. Jak dlouho takový obraz na tričku vydrží?

    Věřte, že dlouho – roky - osobně mám trička, která se mnou jsou už 20 let. Malba se musí fixovat – zažehlovat přes pečící papír – a to já dělám pro jistotu opakovaně. Spíš než na barvě, záleží na kvalitě trička a ta používám také velmi kvalitní. Všechny obrazy jsou skutečnými originály a to i na tričkách. Jsou to vlastně originály obrazů. Takže nic, co by člověk potkával na každém rohu. Jen několik motivů dokáži zopakovat a to ještě nikdy ne úplně stejně...pokaždé v jiné atmosféře a o tom to také je – mít vlastně originál.

  3. Jak dlouho tričko maluji?

    Tak tohle už záleží na motivu. Jen některá trička jsou hotová výjimečně za pár hodin. Mnohé výjevy je třeba tvořit postupně a po částech. Malba musí odpočívat a schnout, aby bylo možné pokračovat. Takže je to ve většině případů otázka dnů a nikoliv hodin. A aby malba vydržela, nechávám odpočívat i hotové pár dnů, potom fixuji, zase pár dnů odpočinek a znovu fixace. Třeba 3x – 4x s odstupem několika dnů. Jistota je jistota. a každé tričko u mě projde i prvním praním, aby mělo i tento nápor za sebou - čímž je nesmrtelnost malby jasná.

  4. Další častá otázka je na téma – Osobních enrgetických obrazů – zda je možné nechat si takový obraz namalovat opakovaně. Ano je to možné. Jsou totiž dvě možnosti jakou energii Andělé pro Vás sešlou. Buď se zobrazí podstata Vaší duše nebo se zobrazí zharmonizování určitých vnitřních rozporů k jednomu tématu uvnitř Vás. Totéž platí o osobních energiích na tričkách...Může se Vám stát, že po čase zjistíte, že už Vám tričko a energie motivu nic neříká a že by to prostě chtělo něco nového a jiného neb už jste sami třeba energeticky jinde.

  5. Další otázka se týká obrazů na zeď. Zvolit si reprodukci a nebo originál?

    Tohle záleží spíše na Vaší úvaze a ochotě investovat. Je docela možné, že někdy budou mít originály ode mě velkou cenu...ale to jeden neví :-). Co do energetického a harmonizačního účinku je to jedno. Pakliže vnímáte obraz i jako řekněme výtvarné a umělecké dílo – jednoznačně je větší zážitek z originálu.

  6. Často se ptáte třeba po reprodukci obrazu – u něhož je vystaven pouze originál.

    Ano – i to je v některých případech možné, pakliže mám uloženou kvalitní elektronickou verzi a pakliže to obraz sám i dovolí. Některé obrazy díky tématu a nergii skutečně chtějí jít a prospět více lidem. Jiné trvají na tom, že chtějí být originálem a já to prostě ctím. Reprodukce jsou možné v různých velikostech - můžeme zmenšovat i zvětšovat - stačí se mě ptát a vznášet požadavky. Krásné jsou i reprodukce na plátno - pár jich v eshopu i uvidíte.

     

  7. Jak fungují ta trička s potiskem? Pokud se rozhodnu nějaký energetický motiv takto reprodukovat a provádět opakované potisky a v různých velikostech, tak je to vždy proto, že vznikl silný energetický stimulátor pro tělo, čakry a vnitřní energii a to by bylo velmi sobecké nepředat jej většímu počtu lidí. Na tato trička už je dobré se dívat hlavně z toho energetického hlediska – nechci používat přímo z léčivého hlediska i když je tomu ten termín velmi blízko. Co dokáže rozpohybovat energii v těle a uvolňvat tak bloky v jejím toku – to má vlastně i léčivý účinek. Mnoho fyzických trablů má ve skutečnosti prapůvod v zablokované energii a to mohou způsobit i naše vnitřní přesvědčení o sobě a čemkoliv neb z nich vznikají ty těžké a husté pocity a emoce a z toho teprve materiální projevy i v těle. Takže správná stimulace přes tělo, může vyplavit i zablokované, potlačované emoce, uložené zbytečně zatěžující principy a to se pak všechno projeví zase zpětně i na stavu těla.

     

         
        8.  Další nejčastější otázka padá ohledně obrazů - proč právě pastelky?
             Je to jednoduché. 
             Pastelky mi tehdy v roce 2010 prostě přišly pod ruku - měla jsem je doma. 
             A protože mě postupně fascinovalo, co je možné  vytvořit právě obyčejnými pastelkami, 
             tak u nich stále setrvávám a vlastně je to přesně to, čím jsou obrazy ode mě hold  také zvláštní. 
            Jsou tvořeny obyčejnými pastelkami.

 

V případě, že vám vyvstane v hlavě nějaký ten další otazník, mile ráda budu odpovídat. 

Pište mi na email: ateliersarka@seznam.cz